Wanneer je gaat bouwen of verbouwen heb je een arsenaal aan gereedschap nodig. Vaak huur en koop je zelf materiaal. Je kunt natuurlijk ook echte vakmannen inschakelen. Dit kost natuurlijk wel wat knaken extra, maar het scheelt wel een hoop moeite. Het voordeel is dat mensen die je inhuurt altijd eigen gereedschap hebben. Bovendien weet je zeker dat deze mensen ook daadwerkelijk professioneel gereedschap gebruiken. Een hulpmiddel waar van tevoren vaak niet aan denkt is kit. Je hebt kit in allerlei soorten en maten. In dit artikel wordt er wat meer uitgelegd over verschillende soorten kit.
Sanitairkit op de badkamer
Wanneer je aan een project gaat beginnen zul vooraf na moeten denken over het soort kit dat je wil gebruiken. Wanneer je in de badkamer aan de slag gaat, zul je speciale sanitairkit moeten gebruiken. Sanitairkit valt onder de syliconenkitten en is speciaal ontwikkeld vochtige ruimtes. Sanitairkit heeft namelijk als eigenschap dat het voegen op een waterdichte en schimmelwerende manier kan afdichten. Het is ook net wat elastischer dan de gemiddelde kit. Je zorgt met sanitairkit op de badkamer niet alleen voor het dichten van voegen, maar ook dat scherpe randen van badkamertegels afgedekt worden. Je kunt deze kit gelukkig in allerlei kleuren krijgen, waardoor je altijd een koker kunt vinden die bij de kleur van je tegels past. Sanitairkit wordt ook gebruik in andere vochtige ruimtes zoals koelcellen, spoelruimtes in slachthuizen, vitrines, keukens en toiletruimtes.
Acrylaatkit
Acrylaatkit is niet geschikt voor bovengenoemde ruimtes. Verder kun je deze soort kit voor bijna elk project gebruiken. De meeste merken zijn overschilderbaar, zodat je na het verven geen lelijke grijze kitstreep meer ziet. Het is een ideaal afdichtingsmateriaal voor bijna alle ondergronden en je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken. Zorg wel dat je zeker weet dat het nog 5 uur na aanbrengen droog blijft wanneer je buiten werkt.