Sommige mensen kunnen denken dat behang niet belangrijk is, maar dat is zeker niet waar. Behang kan een heel groot verschil maken als het aankomt op de sfeer die in de kamer wordt gevoeld. Je kan behang ook erg leuk combineren met de rest van de kamer in kwestie. Je kan gaan voor de klassieke, 1-kleurige behangen, of je kan gaan voor een leuke print van bijvoorbeeld je kind zijn of haar lievelingsdier. Als het dus gaat om behang, waar kan je dan op letter? Wat zijn de laatste trends? En wat zijn nou een paar leuke ideeën?

Waar kan je op letten?

Als het gaat om de juiste combinatie vinden van behang en interieur in de kamer, is het belangrijk om de kleuren in gedachten te houden. Ook kan het een punt zijn om de hoeveelheid poespas in de gaten te houden. Stel je voor: De meubelen, vloerkleed en decoraties zijn erg druk als het gaat om print. Je koopt een behang met ook erg veel ‘drukte’ daarop. Het kan zijn dat wanneer je dit behang ophangt en een stap terug neemt, je je realiseert dat er wel erg veel is om naar te kijken.

Uitgelicht: hip, leuk en mooi behang voor jongens en meisjeskamers 2018

De trends

Omdat het om de slaapkamer gaat, zijn de trends in kleuren voornamelijk lichte en zachte kleuren. Uiteraard zijn de all time favorieten lichtroze en lichtblauw, maar er zijn ook lichtgrijze behangen en behang met rode of groene accenten. Er zijn ook een groot aantal behangen beschikbaar waarop favorieten cartoons of sprookjesfiguren zijn afgebeeld. Of denk aan een mooi behang met bossen en dieren zoals herten met bomen in allerlei verschillende kleuren.

Leuke ideeën

Je kan veel leuke dingen doen met behang. Denk aan 3 van de 4 muren (aannemend dat de kamer vierkant is) een en dezelfde behang en de laatste muur een ander behang of verf ze in een andere tint of verf ze gewoon wit. Als je de kleuren op elkaar hebt afgestemd, kan dit een erg leuk effect hebben. Ook kan je, door middel van een ‘border’ leuke effecten toevoegen op je muren.  Bijvoorbeeld de onderkant van de border helemaal dezelfde kleur en de bovenkant van de border behang met een leuke print.

Toch liever een poster of prent. Kijk dan hier bij CozyKidz voor de leukste, hipste en meest stijlvolle babykamer en kinderkamer posters…

Voordeel daar is dat er geen verzendkosten meer zijn al vanaf 50 Euro.