Dakisolatie is de laatste jaren enorm populair in Nederland, dit komt door de vele voordelen dat dit met zich meeneemt. Het is algemeen bekend dat het een goede investering is. Isolatie bij het dak is een van de meest zinvolle vormen van isolatie van je huis. Vaak is dit ook het eerste waar men aan begint bij het isoleren van een huis. Het bespaart namelijk enorm veel.

De 4 voordelen van dakisolatie op een rijtje:

  1. Dakisolatie zorgt voor een lagere energierekening.
  2. Een huis met dakisolatie is meer waard in de huizenmarkt.
  3. Meer wooncomfort.
  4. Verbeter het energielabel.

 

Bespaar op je energierekening

Het is algemeen bekend dat warme lucht opstijgt naar zolder, op het moment dat je een dak hebt zonder isolatie zal deze warme lucht gemakkelijk ontsnappen wat ervoor zorgt dat je meer moet stoken. Dakisolatie houdt de warme lucht tegen waardoor de warmte in huis zal blijven. Dit kan je zo €500 per jaar schelen.

Woning meer waard door dakisolatie

Bij een taxatie van een woning wordt er natuurlijk gekeken naar de isolatie van de woning in kwestie. De makelaar taxeert huizen hoger als er dakisolatie aanwezig is, zo is dakisolatie een slimme en aangeraden investering.

Meer wooncomfort

Een geïsoleerd dak zorgt ervoor dat je comfortabeler gaat wonen, de temperatuur blijft continu hetzelfde. Waar bij een niet geïsoleerd huis de temperaturen continu schommelen, dan is het te warm en binnen enkele minuten is het weer te koud.

Verhoog het energielabel

Dakisolatie zorgt ervoor dat het energielabel van je woning direct met een stap stijgt. Dit betekend dat je huis energiezuiniger is.