Hoe maak je het huishouden net wat gemakkelijker en hoe ga je zo effectief mogelijk met je apparaten om? Als je binnenkort gaat verbouwen of verhuizen kun je kiezen voor een aantal nieuwe producten, want er zijn een aantal slimme technologieën die het dagelijks leven een stukje makkelijker maken.

Internet of Things

Het internet geeft ons informatie, zorgt ervoor dat we online zijn en geeft ons toegang tot de wereld. Dat kan nu ook met apparaten. Dit is het Internet of Things, wat simpel gezegd inhoudt dat apparaten met het internet verbonden worden om het zo voor ons nog makkelijker te maken. Veel ontwikkelingen liggen nog in de toekomst, maar er zijn een aantal bestaande slimme technologieën die jouw verbouwing of verhuizing een stuk aangenamer maken. Zo kun je bijvoorbeeld al via het internet Amerikaanse tv-series kijken via een Smart TV.

Bediening via de app

Een ander voorbeeld van Internet of Things zijn slimme wasmachines die dus ook met het internet verbonden zijn. Je kunt ze bedienen via de app en daar vind je ook de resterende tijd van een programma of overige informatie over het wassen van bepaalde producten. Zo weet je altijd op hoeveel graden die ene broek of die nieuwe blouse moet.

Slimme apparaten

Apparaten worden dus steeds slimmer. Een voorbeeld hiervan is de slimme thermostaat. Dit is eigenlijk een gewone thermostaat, maar dan verbonden met het internet. Ten eerste neemt deze slimme thermostaat een aantal taken van jou over. Ze zetten de verwarming zelfstandig aan en uit, je kunt hem op afstand bedienen (dus ook als je op vakantie gaat) en regelen met gegevens uit het verleden het meest voordelige stookgedrag. Hiermee haal je dus het optimale uit je energie.

Centraal stofzuigsysteem

Een andere slimme technologie is het centraal stofzuigsyteem van Astrovac. Hiermee werk je effectief en gemakkelijk. Je hebt namelijk alleen maar een zuigslang nodig, en dus geen stekker of groot apparaat dat je overal naartoe moet tillen. Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat alle stofdeeltjes via een buizensysteem naar buiten worden afgevoerd, in tegenstelling tot een gewone stofzuiger, waarbij het stof door een filter vaak weer in je woning wordt geblazen.