Hout is een veelzijdig product dat je voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je kunt er natuurlijk de open haard of houtkachel mee aansteken om het huis mee te verwarmen, maar het is ook zeer nuttig als materiaal voor gebruik in en om het huis. Huizen bestaan vaak voor een deel al uit hout. Om een huis te bouwen wordt er bijvoorbeeld een houten skelet gebruikt voor het plaatsen van het dak. Maar in huis kun je ook goed gebruik maken van hout. Denk hierbij aan houten meubels of een mooie eiken houten vloer. Hoe dan ook, met hout kun je oneindig veel mooie creaties maken die jouw inrichting tot een waar plaatje maken.

Op de vloer

Als vloerbedekking wordt er tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van laminaat vloeren. Deze zijn eenvoudig te leggen en worden vaak gemaakt van samengeperst hout. Toch is een vloer van laminaat niet echt een houten vloer. Een echte houten vloer is robuust, degelijk, kan tegen een stootje en heeft een stoere uitstraling. Er zijn veel verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor vloeren en je kunt een vloer dan ook op verschillende manieren laten leggen. Denk bijvoorbeeld aan een parketvloer met een visgraat motief of een stevige eiken houten vloer met brede planken. Inspiratie opdoen voor een nieuwe vloer of voor het onderhouden van een houten vloer? Kijk dan eens op huisinspiratie.nl.

Meubels

Je maakt de inrichting van jouw woning helemaal compleet als je gebruik maakt van mooie houten meubels in combinatie met de juiste accessoires. Ook meubels die deels van hout zijn zoals stoelen die voorzien zijn van een stoffen zitting en houten armleuningen kunnen goed in een interieur geplaatst worden. Combineer houten meubels met een mooie houten vloer en de juiste accessoires en je hebt gegarandeerd een perfecte inrichting. Je kunt jouw huis bijvoorbeeld inrichten in een Scandinavische stijl of industrieel met robuuste meubels en accessoires. Inspiratie vinden voor een mooie stijl? Die vindt je gegarandeerd bij nieuwewonen.be.