Ben jij toe aan een nieuwe badkamer en droom je van een prachtig moderne badkamer?  Dat is heel goed te begrijpen, want een moderne badkamer straalt rust uit en is dus een goede plek om je elke dag te wassen, je tanden te poetsen, je make-up te doen en af en toe lekker in bad te genieten. Maar bij een badkamer renoveren komt meer kijken dan je denkt en jouw ideale badkamer ontwerpen kan een moeilijke klus zijn. En daarom vind je hieronder enkele tips over badkamermeubels- en indelingen die  jouw nieuwe badkamer voorzien van een modern karakter.

Inloopdouche

Een inloopdouche is hét basiskenmerk van een moderne badkamer. Doordat de vloer direct overloopt in de douche, oogt de badkamer namelijk een stuk ruimer. Dit alles gecombineerd met een strakke vormgeving, een glazen wand en metalen accessoires. Heb je ook nog ruimte voor een bad? Plaats deze dan op een vrijstaande plek zodat de aandacht hier meteen naartoe getrokken wordt. Geen ruimte voor een bad? Prop die dan ook zeker niet ergens in een hoekje weg.

Strakke vloer

De diversiteit op het gebied van badkamervloeren is enorm. Voor een moderne uitstraling kies je een strak afgelijnde vloer. Een donkere betonvloer doet jouw witte sanitair mooi uitkomen, maar houd er rekening mee dat beton niet geheel waterdicht is. In dat geval moet je het beton dus goed laten bewerken óf een andere, waterdichte, vloer met een betonnen uitstraling kiezen. Een gietvloer is bijvoorbeeld ook zeker een goede optie, maar lees je van tevoren goed in over de voor- en nadelen van alle verschillende badkamervloeren, of laat je adviseren door een badkamerspecialist.

Alles goed opgeborgen

Een ander, niet onbelangrijk, kenmerk van een moderne badkamer is dat de gehele badkamer er strak uitziet. Dat betekent ook geen rondslingerende shampooflessen en dat soort dingen. Om dit te realiseren, heb je dus een passend badkamermeubel nodig waar je alles in kunt opbergen. Bijkomend voordeel hiervan is ook dat het opruimen van je badkamer op deze manier een stuk makkelijker wordt!