Een huis kopen is altijd spannend. Waar wilt u wonen? In welk deel van Tilburg? In Berkel-Enschot, de Blaak of de Bouwmeesterbuurt? In Groenewoud, Hoogvenne of de Kanaalzone? Of misschien wel in de bruisende binnenstad? Welke buurt voldoet aan uw woonwensen? En welke aankoop is een goede investering voor de toekomst? Tijd om een makelaar in te schakelen die is aangesloten bij de NVM: de Nederlandse Vereniging van Makelaars.

Gratis zoekopdracht

Een makelaar hoeft niet meteen bij u over de vloer te komen. De meeste makelaars hebben een website met foto’s van te koop staande woningen. Neemt u eerst eens de tijd om te kijken welke huizen bij u in de smaak vallen. U kunt ook een gratis zoekopdracht instellen. U krijgt dan, op basis van uw voorkeuren, een melding als er een woning naar uw smaak op de markt komt. Ook kunt u er uw financiële ruimte aangeven. Om uw budget te berekenen, is het wel handig om even met een makelaar in gesprek te gaan. Hij schetst voor u het hele financiële plaatje. U loopt dan niet het risico te vallen voor een woning boven uw budget.

Woningruil

Woningruil is het tegelijk kopen en verkopen van twee woningen. Op het moment dat u verhuist naar uw nieuwe woning, betrekt de nieuwe eigenaar uw oude woning. En andersom. Het grote voordeel van woningruil is het voorkomen van dubbele woonlasten. De verkoop van de twee woningen geldt als twee transacties; de woningen hoeven niet evenveel te kosten.

Woonnavigator

Misschien overweegt u een andere woning te kopen. Het liefst wacht u hiermee tot uw eigen woning is verkocht. Tot die tijd staat uw woning nog niet te koop. Maar misschien is er wel al een geïnteresseerde. De Woonnavigator brengt mogelijke kopers en mogelijke verkopers bij elkaar. Een bijzondere kans op de woningmarkt. Wilt u meer weten over deze tool of de gratis zoekopdracht, kijkt u dan bijvoorbeeld eens bij Becx Makelaardij.