Is je deurkruk dringend aan vervanging toe, maar ben je geen handige Harry? Panikeer dan nog niet meteen, want een RVS deurkruk bevestigen is niet zo moeilijk als je denkt! Hieronder vind je alvast de nodige informatie over hoe je dit het beste kunt doen.

De voorbereiding

Bij elke klus die je gaat uitvoeren is voorbereiding erg belangrijk. Dus ook wanneer je deurbeslag gaat bevestigen. Als je een nieuwe deur hebt gekocht dan is de kans groot dat deze deuren nog geen gaten hebben, deze moet je dan zelf gaan boren. Begin niet zomaar lukraak te boren, maar meet zorgvuldig de doornmaat alsook de afstand voor het slot en teken het af met een potlood. Wat is dan juist de doornmaat? De doornmaat is eigenlijk de benaming voor de afstand van de voorplaat tot het midden van het krukgat. De afstand voor het slot meet je door de onderkant van de deur tot het midden van het krukgat te meten. Als je deze maten afgetekend hebt, dan boor je een gat van 5 millimeter op de plaats waar de twee afstanden kruisen. Maak dit gat vervolgens groter met een houtspeedboor en zorg ervoor dat het gat zo’n 12 millimeter is. Nu kan je het slot in de deur plaatsen en met een schroevendraaier vastdraaien.

RVS deurkruk bevestigen

Als je de bovenstaande stappen uitgevoerd hebt, dan is het tijd om je deurbeslag te monteren. Bij het deurbeslag steekt een verbindingsstift, deze steek je eerst door het slot. Dat doe je op zo’n manier dat hij aan beide kanten even ver uitsteekt. Als dit gebeurd is, schuif je aan de twee kanten de deurkruk met de rozetten over deze stift. Druk de deurkrukken en de rozetten horizontaal tegen de deur aan en teken de boorgaten af. Daarna verwijder je de deurkrukken opnieuw van de deur, vervolgens boor je gaten van 5 millimeter op de plaats waar het gemarkeerd is. Vervolgens plaats je de deurkrukken weer op de verbindingsstift en zet je ze vast en met patentbouten en schroeven. Als je dit allemaal gedaan hebt kun je controleren of alles goed en stevig vast zit. Je kan het controleren door te kijken of de deurkrukken en rozetten mooi horizontaal staan. Beweeg daarvoor de deurklink meerdere malen op en neer en kijk of de deurkruk vrij kan bewegen. Als je deurkruk scheef zit dan kan je dit makkelijk aanpassen met een schroevendraaier. Wacht daar niet te lang mee, want anders kan dit schade aanrichten!