Een schuifpui is een welkome toevoeging aan jouw huis. Met een schuifpui kan je vanuit binnen heerlijk van de frisse lucht van buiten genieten. Je woonkamer en tuin worden meer een geheel wanneer je op een zomerse dag de schuifpui open zet. Niks is dan ook vervelender dan wanneer je schuifpui niet meer goed werkt.

Voorkomende problemen aan een schuifpui

Wanneer je schuifpui niet meer naar behoren werkt, is het niet nodig om direct een nieuwe schuifpui te laten plaatsen. Regelmatig horen we mensen klagen over een piepende schuifpui. Ook kan het voorkomen dat je de schuifpui niet meer geopend krijgt of dat deze heel moeilijk open gaat. Wat misschien nog wel vervelender is, is een schuifpui die niet meer goed dichtgaat.

Kan ik het zelf repareren of moet ik een vakman bellen?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het eerst belangrijk om te weten wat het probleem is. Piept je schuifpui? Dan kan je dit vaak al oplossen door de wieltjes en/of rubbers te vervangen. Wanneer je een beetje handig bent, is dit iets wat je zelf in de meeste gevallen op kan pakken. Ben je niet handig of heb je andere problemen aan je schuifpui? Dan raden we je aan om toch een vakman te vragen voor je schuifpui reparatie.

De vakman weet namelijk precies wat er moet gebeuren om het probleem te verhelpen. Hierdoor is jouw schuifpui direct in één keer gerepareerd in plaats van dat je zelf elke keer wat probeert. Bel gerust eens naar een vakman om het probleem van jouw schuifpui voor te leggen. Vaak kunnen ze al telefonisch een inschatting geven van wat er nodig is. Je zit dan nog nergens aan vast, maar kan wel informatie inwinnen over de werkzaamheden en eventuele kosten.