Voor veel woningbezitters is een inbraak in huis een van de grootste nachtmerries. U moet er toch niet aan denken dat u tijdens de nachtelijke uren door ongewenste bezoekers opgeschrikt wordt? Reden genoeg om de kans op een inbraak in huis zo klein mogelijk te maken. Een goede beveiliging van uw woning begint volgens een slotenmaker uit Amsterdam met de juiste sloten op ramen en deuren. De juiste sloten op ramen en deuren is echter niet de enige manier om uw woning te beveiligen. U kunt uw woning verder beveiligen met inbraakpreventieapparatuur. In dit artikel vertellen we u hier graag meer over.

Laat een risicoanalyse van uw woning maken

Om uw woning op de juiste wijze te kunnen beveiligen is het raadzaam om een beveiligingsanalyse van uw woning te laten maken. De slotenmaker uit Amsterdam kan u hierbij helpen. De slotenmaker loopt uw woning na op mogelijke beveiligingsrisico’s en draagt een aantal mogelijkheden aan om deze beveiligingsrisico’s op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van inbraakpreventieapparatuur. Veel voorkomende beveiligingsrisico’s zijn slecht beveiligde ramen bij regenpijpen of platte daken, woningen die voorzien zijn van zwakke sloten, enzovoorts.

Verschillende vormen van inbraakpreventieapparatuur

Inbraakpreventieapparatuur wordt in verschillende soorten aangeboden. De meest bekende vormen van inbraakpreventieapparatuur zijn volgens de slotenmaker uit Amsterdam een elektronische bewakingscamera en bewegingssensoren. Het hangt sterk van het type beveiligingsrisico af, welke vorm van inbraakpreventieapparatuur het meest geschikt is. Op een overloop zult u bijvoorbeeld sneller voor een bewegingssensor kiezen dan voor een bewakingscamera. Andersom kiest u beneden sneller voor een camera, omdat een bewakingscamera inbrekers af kan schrikken als zij deze zien hangen in huis.