Duurzaam wonen betekent niet dat u direct moet verhuizen om duurzaam te kunnen wonen, er zijn namelijk vele manieren om zo duurzaam mogelijk te kunnen leven. In dit artikel geven wij 4 tips hiervoor. Hierbij kunt u al met kleine veranderingen veel bereiken. Elke investering in een verbetering van de duurzaamheid en energie efficiëntie betekent op de lange termijn niet alleen meer waarde voor uw huis maar ook besparing op uw gebruikt.

1.      Energiegebruik

De allereerste tip is om slim uw energie te gebruiken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld investering in het verduurzamen van uw huis door de isolatie te verbeteren of een misschien wat duurdere aanpak is om zonnepanelen of zonnecollectoren aan te leggen. Hierbij wordt er zelf energie opgewekt wat tegenwoordig steeds efficiënter wordt waardoor de terugverdientijd al steeds gunstiger wordt. Daarnaast kunt u ook al simpele manieren energie besparen door bijvoorbeeld jaloezieën aan te schaffen. Jaloezieën hebben namelijk een isolerend effect doordat de warmte beter binnen wordt gehouden. Zo kunt u al aardig besparen in de winter doordat de warmte langer in uw huis blijft hangen. Meer informatie hierover vindt u op  mijnhoutenjaloezieen.nl of https://www.mijnhoutenjaloezieen.nl/.

2.      Afval reduceren

Daarnaast kan ook door afval te verminderen door deze producten te hergebruiken of te recyclen. Recyclen is iets wat steeds makkelijker en gangbaarder wordt tegenwoordig, zo kunt u bijvoorbeeld oude spullen afleveren in de milieustraat of gebruik maken van tweedehands of gerecyclede producten. Op marktplaats of in tweedehands winkels kunt u namelijk nog steeds prachtige meubels vinden die in prima staat zijn.

3.      Beglazing

Terugkomend op een goede isolatie in het huis, is het belangrijk om ook na te denken over de beglazing van uw huis. Tegenwoordig bevatten de meeste huizen in Nederland dubbel- of zelfs driedubbel glas. Deze typen ramen houden namelijk de warmte beter vast in huis en de kou op afstand, voornamelijk voor appartementen of flats is dit wel gewenst, aangezien er meer wind op het huis staat. Dit bespaard al veel op uw energierekening en ook als u in een drukke buurt woont dient het ook nog eens als geluidsisolatie, win-win dus.

Natuurlijk zijn er veel meer manieren om duurzaam en energiebesparend te wonen, in dit artikel is maar een klein gedeelte hiervan uitgelicht.