De woonkamer is één van de ruimtes waar je een groot deel van je tijd doorbrengt, dus is het ook vanzelfsprekend om het naar wens in te richten. Je wilt namelijk na een lange dag op het werk kunnen neerploffen op de bank om je rust te pakken, maar ook om er comfortabel te kunnen genieten op een vrije dag met vrienden en familie. Ben je dus op zoek naar tips om je woonkamer in te richten volgens deze criteria, maar met een modern tintje? Lees dan gauw verder.

Kleurenschema

Om een sfeer van rust en comfort te creëren in je woonkamer wordt het aangeraden om lichte of zachte kleuren te kiezen. Hierbij kun je denken aan kleuren zoals wit, beige, grijs of bijvoorbeeld pastel kleuren zoals blauw, paars of zacht geel. Deze kleuren stralen namelijk rust uit en de kleuren vallen ook niet al te veel op zodat je er een opgejaagd gevoel bij krijgt. Uiteraard kun je de kleuren ook combineren met de meubels. Zo zou je bijvoorbeeld de kleuren wit en grijs kunnen combineren of de kleuren zwart en wit voor een zeer moderne uitstraling en interieur.

Meubilair

Om je doel voor een modern interieur te bereiken, is het een aanrader om meubels aan te schaffen met een strak design, zoals bijvoorbeeld een rechthoekige tafel. Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van een groot meubelstuk voor de TV en muziekinstallatie. Niet alleen staat dit netjes in de woonkamer, maar geeft het ook de indruk van een strak interieur en dus ook een strak en modern look.
Ook is het een idee om een bankstel aan de hand hiervan te kiezen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een hoekbank. Dit neemt namelijk niet zoveel ruimte in en laat de ruimte ook wat groter lijken. Uiteraard hangt de grootte van de bank ook af van de grootte van de kamer waarin je het wilt plaatsen.

Verlichting voor een sfeer

Bij het inrichten is het altijd lastig om de soort verlichting te kiezen. Je hebt namelijk zoveel soorten verlichting in verschillende kleuren en maten. Echter, voor een moderne inrichting, is het een aanrader om te kiezen voor spotlights in het plafond. Hierbij zijn de lampen namelijk netjes weggewerkt in het plafond waardoor je geen zichtbare kabels ziet in de woonkamer. Overigens is het ook handig dat als je bijvoorbeeld kiest voor LED-lampen, dat je de sterkte naar wens kunt aanpassen. Ben je in de stemming voor meer licht? Dan kun je dat instellen! Maar, ben je in de stemming voor een zen en rustig sfeertje? Dan kun je ook dit aanpassen. Dit maakt het interieur niet alleen modern, maar het geeft ook voldoende verlichting zoals je wenst. 

Klimaatplafond

Om het interieur af te maken, wil je natuurlijk lekker warm blijven in de koude winterdagen, maar wil je ook heerlijk kunnen afkoelen tijdens de warme zomerdagen. Nu is het zo dat een radiator veel energie verbruikt en een airco ook. Daarnaast kan een airco voor enorm veel geluidsoverlast zorgen. Maar, ook daar is er een oplossing voor, namelijk een comfort klimaatplafond. Zo een klimaatplafond werkt op basis van een duurzaam klimaatsysteem waardoor een ruimte zowel verkoeld als verwarmd kan worden. Wat nog fijner is, dat het vrijwel onderhoudsvrij is, dus is het sterk aan te raden om een klimaatplafond te installeren.