Het verwarmen van je woning kost enorm veel energie, zeker tijdens de koude wintermaanden verbruikt de CV ketel enorm veel gas. Deze winterse maanden bepalen vaak de energierekening van het gehele jaar. Tijdens de zomer is het niet nodig om de verwarming te gebruiken. Dus eigenlijk heb je maar een paar maanden dat je veel energie verbruikt, maar deze kosten worden door de energieleverancier gelijkmatig verspreid over 12 maanden.

Energie is helaas voor de meeste huishoudens een enorme kostenpost, het is dan ook niet gek dat er gezocht wordt naar manieren om hierop te besparen. Wij als loodgieters geven je in dit artikel tips om te besparen op verwarming.

Temperatuur instellen, wees slim.

Ons advies is om de temperatuur van de verwarming slim in te stellen. Met moderne thermostaten is het mogelijk om de temperatuur van jouw woning van tevoren in te programmeren. Het is verstandig om de verwarming één uur voor het slapen gaan uit te schakelen en deze de hele nacht uit te laten. Ga je de volgende dag werken? Laat hem ook tijdens werkuren uit.

Verklein de ruimte

Een grote ruimte kost logischerwijs meer geld om te verwarmen dan een kleine ruimte. Onze tip is dus om de te verwarmen ruimte te verkleinen. Simpelweg betekent dit om de deuren van de woonkamer gesloten te houden als de verwarming aanstaat.

Investeer in je woning

Als laatste tip van Loodgietersbedrijf Noot is het investeren in je woning, bijvoorbeeld het gebruik van radiatorfolie. Deze kleine investering zal zich al binnen één maand terugverdienen. Dit warmtewerende folie dat achter de radiatoren wordt geplakt zorgt ervoor dat de warmte naar binnen gestraald wordt en niet door de muren naar buiten ontsnapt. Zo hoeft de verwarming dus minder lang te verwarmen. Ook het investeren in zonnepanelen raden wij aan. Het investeren in zonnepanelen is voor iedereen erg interessant. Je krijgt subsidie en hebt de investering in enkele jaren terugverdiend. Ook is het beter voor het millieu, wat natuurlijk ook erg belangrijk is.