Ik ben afgelopen week plannen gaan maken om mijn tuin te verbouwen. Het wordt wel weer eens tijd voor iets nieuws. Het betreft de achtertuin van een vrijstaande woning. Ik heb sinds ik het huis 2 jaar geleden kocht nog niet echt aandacht aan de tuin besteed, omdat ik vrij druk was met mijn baan. Aangezien ik tegenwoordig wat meer vrije tijd heb, krijg ik zin om te tuinieren. Alleen valt er op dit moment nog weinig te tuinieren, want de hele achtertuin is gevuld met stoeptegels. Ik heb momenteel al meerdere plannen gemaakt die ik uit wil gaan voeren. In dit blog lees je er over.

Groenere tuin

Ten eerste wil ik kunnen zeggen dat ik groene vingers heb, dus zullen de tegels gaan verdwijnen. Ik twijfel alleen nog of ik gras wil gaan zaaien. Er zijn natuurlijk nog andere opties tegenwoordig. Zo kan ik bijvoorbeeld voor het gemak graszoden leggen. Dit bespaard natuurlijk tijd. Bovendien kan ik dan meteen genieten van mijn nieuwe gazon. Dit is misschien wel beter voor een ongeduldig persoon als ik. Aan de zijkanten, tegen de schutting, wil ik een aantal mooie struiken en bloemenperkjes planten. Dit zorgt voor wat meer kleur. Ik denk er ook nog over na om een eigen moestuintje aan te leggen, want verse groenten uit eigen tuin smaken natuurlijk stukken lekkerder dan groenten uit de supermarkt.

Buitenkeuken

Verder zou ik een klein hoekje willen reserveren voor een buitenkeuken. Alleen moet ik nog even kijken hoeveel ruimte ik hier voor heb. Ik bescheiden terras of zithoek met een barbecue is misschien al genoeg. Aangezien ik erg van koken hou, is dit al langere tijd een van mijn woonwensen. Niks is beter dan gezellig met vrienden en familie buiten eten op een warme zomeravond. Mocht de buitenkeuken en het moestuintje er allebei komen, dan kan ik heerlijk mijn zelf verbouwde paprika’s grillen!