Het lijkt op het eerste gezicht niet voor stoere mannen, maar vatenkantelaars kunnen wel degelijk een verschil bieden in uw business! De vatenkantelaar (ook wel tipper of tilter genoemd) is specifiek ontworpen voor het veilig ledigen en/of overgieten van vaten in andere bakken, normwagens of dolavs. Het kan namelijk zo zijn dat u zo’n 100 kilo moet overtillen of overgieten naar een andere bak. Als dit één keer per dag moet gebeuren, is dat natuurlijk niet erg om te doen. Echter, als dit een herhaaldelijk proces is dat dagelijks gedaan moet worden, kan dit zorgen voor vervelende rugklachten bij uw medewerkers. Zij kunnen blessures oplopen en vervolgens maanden uit de running zijn. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Andere voordelen van een vatenkantelaar

Het heeft niet alleen voordelen voor uw werknemers, maar verhoogt daarnaast ook het werktempo. De hydraulische vatenkantelaar is speciaal ontworpen om veilig en op een effectieve manier vaten te kantelen en de inhoud van de vaten over te laden op transportbanden of in grotere containers. Het zorgt dus ook voor de veiligheid van uw werknemers, want dat moet natuurlijk op één staan op uw lijstje!

Verschillende soorten vatenkantelaars

Er zijn veel verschillende vatenkantelaars. Zo kunt u gaan voor een simpel model, waarbij de kantelaar als hefboom wordt gebruikt. Zo moet u zelf nog kracht zetten, maar wordt dit wel sterk verminderd. Daarnaast kunt u een elektrische en automatische vatenkantelaar kopen. Dit zijn kantelaars die werken met speciale knoppen en dus zelf aan het werk kunnen. Hiermee zorgt u ervoor dat u zelf weinig fysiek werk hoeft te leveren en de kans op blessures dus nihil is. Om hier een stap verder in te gaan, kunt u ook nog kiezen om de normwagens – waarin de lading wordt overgegoten – automatisch op zijn plek te laten plaatsen. Dit kan onder andere door middel van een normwagenlift die helpt in de voedingsindustrie.