De afgelopen jaren waren niet de beste tijd voor de huizenmarkt. Hier werden we dan ook dagelijks aan herinnerd op het nieuws. Veel mensen bleven in hun huidige woning zitten, omdat ze bang waren dat ze hun huis niet verkocht kregen. Dit bracht natuurlijk wel problemen met zich mee, want mensen zitten niet stil. Je huis groeit namelijk niet mee met je gezin. Op het moment dat er meer kinderen zijn dan slaapkamers, moet er iets gebeuren. Veel mensen besloten dus om te verbouwen in plaats van te verhuizen.

Financiering

Toch kan een grote verbouwing veel kosten met zich mee brengen die de meeste mensen niet zomaar kunnen of willen betalen van hun spaargeld. Veel mensen die gaan verbouwen besluiten om een tweede hypotheek af te sluiten. Natuurlijk is dit een optie, je kunt ook een persoonlijke lening afsluiten. In beide gevallen kun je de rente aftrekken bij de Belastingdienst. Zorg er wel voor dat je hierbij aangeeft dat je het geld ook daadwerkelijk gebruikt voor een verbouwing. Houdt bij het afsluiten van een tweede hypotheek wel in je achterhoofd dat er nog een aantal extra kosten bij komen. Denk hierbij aan notariskosten, taxatiekosten, advieskosten en afsluitkosten.

Waardevolle investering

Natuurlijk kost het verbouwen in eerste instantie alleen geld en wanneer je het zelf doet ook veel tijd en moeite. Toch is het een erg waardevolle investering, want je verhoogt immers de waarde van je huis. Dit heeft in de toekomst weer voordelen. Je weet immers niet hoe de huizenmarkt het gaat doen. Eén ding is wel zeker: veel slechter dan de afgelopen jaren wordt het niet. Hoogstwaarschijnlijk kun je in de toekomst dus meer geld vragen voor je huis. Buiten het financiële plaatje is een verbouwing natuurlijk een mooie investering voor jezelf en je gezin. Als alles naar wens verloopt, wordt iedereen er gelukkiger van.