Ga je binnenkort je woning verbouwen of zit je midden in je verbouwing? Gooi niet al het bouwpuin weg. Mensen die aan het verbouwen zijn huren meestal een container om al het puin weg te gooien. Het plaatsen van een container en afvoeren van de container met afval kost vanzelfsprekend geld. Toch is het belangrijk dat je niet al het afval zomaar weggooit. Je kunt namelijk aan metaalafval geld verdienen door het inleveren bij een metaalhandel. Naast dat het recyclen van metaalafval goed voor de portemonnee kan zijn, is het ook beter voor het milieu. Raak Metals is een metaalrecycling bedrijf waar u terecht kunt met uw metaalafval.

Metalen die u in kunt leveren bij Raak Metals

Niet alle metalen kunnen ingeleverd worden bij Raak Metals. U kunt verschillende ferro en non-ferro metalen inleveren. Bij ferro metalen is ijzer het voornaamste bestandsdeel. Non-ferro metalen zijn legeringen waarbij ijzer juist niet het voornaamste bestandsdeel is. Ferro metalen die u bij Raak Metals in kunt leveren zijn: balkstaal, bandstaal, ijzerdraaisel, knipijzer, kortijzer, shredder gruis, snijplaten en stans afval. De volgende non-ferro metalen kunnen ingeleverd worden:

  • Accu’s
  • Aluminium
  • Gemengd gruis
  • Kabel
  • Lood
  • Messing
  • Rood koper
  • RVS

Bij sommige metalen geldt een maximum afmeting voor de metalen die u inlevert. Metaalafval dat groter is dan deze afmetingen dient u in stukken in te leveren of te vouwen. Ook raden wij aan het metaalafval goed te scheiden in de verschillende metaalsoorten. Op deze manier is het voor de metaalhandel namelijk mogelijk om u een betere prijs te bieden voor uw afval.

Inleveren van metaalafval is eenvoudig

Het inleveren van metaalafval is absoluut niet lastig. De prijs die u krijgt voor ingeleverde metalen is afhankelijk van de grootte van het afval en de hoeveelheid. U kunt ervoor kiezen om het metaalafval in te leveren bij een van de vestigingen, maar u kunt er ook voor kiezen om een container te laten plaatsen. Wanneer de container gevuld is, kunt u deze weer op laten halen. Heeft u vragen over het inleveren van metaalafval? Neem dan contact op met Raak Metals. Via de website kunt u ook direct een gratis afvalscan aanvragen, de actuele metaalprijzen opvragen en meer.