Bij de meeste woningen worden dakpannen gezien als bescherming tegen alle weeromstandigheden.

Tegenwoordig heeft u keuze uit diverse kleuren en vormen materialen. Binnen deze materialen heeft u keuze uit drie verschillende soorten; klei-, betonnen- en leien dakpannen.

Soorten dakpannen

Kleidakpannen ziet u bij veel woningen op het dak liggen. De klei wordt op hoge temperatuur gebakken. Met deze soort dakpannen heeft u ruime keuze in kleur en verschillende stijlmogelijkheden. Kleidakpannen zijn een zeer geschikte keuze als u een lange levensduur voorop stelt. De levensduur van dit materiaal is wel vijftig tot honderd jaar. Betonnen dakpannen zijn een goede keuze als u de kosten van nieuwe dakpannen zo laag mogelijk wilt houden. U levert hier wel een gedeelte van de kwaliteit voor in. De levensduur van dit soort dakbedekking ligt lager dan kleidakpannen. Daarentegen, is er de mogelijkheid om een beschermlaag aan te brengen, dit verlengt de levensduur van het materiaal. Het voordeel van dit type materiaal is dat het uit uitgehard cement bestaat en eenvoudig te plaatsen vanwege de grote afmetingen. Tot slot is er de mogelijkheid om voor leien dakpannen te kiezen. Dit gesteente bestaat uit natuursteen. Deze dakpannen geven een unieke en natuurlijke uitstraling van uw woning.

Voordelen van dakpannen

Uiteraard zijn er naast dakpannen meerdere soorten dakbedekking waar u uw dak mee kan voorzien. Denk hierbij aan bitumen dakbedekking, PVC of een groendak. Maar de vijf voornaamste voordelen van het plaatsen van dakpannen leest u hieronder:

  • Ze hebben een lange levensduur
  • Dakdekkers hebben dakpannen snel geplaatst
  • Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandighede
  • Brandvertragend
  • Gemakkelijk in onderhoud

Meer informatie?

Weet u niet goed welk soort dakpannen u moet kiezen, schroom dan niet om contact op te nemen met een dakdekker bij u in de buurt. Zij beschikken over goede kennis met betrekking tot de verschillende mogelijkheden. Professionele dakdekkers voorzien u graag van meer informatie zodat u beter in staat bent om een keuze te maken.