Twijfelt u om een gietvloer of vloercoating zelf aan te brengen of uit te besteden? In dit artikel wegen we beide opties tegenelkaar af. Zo kunt u na het lezen van dit artikel uw eigen afweging maken.

Vloercoating zelf aanbrengen

Wanneer u geld wilt besparen met het laten aanbrengen van vloercoating kunt u er eventueel voor kiezen dit zelf te doen. Online zijn er tal van verschillende producten met gebruiksaanwijzing beschikbaar waarmee u dit kunt doen. U kunt kiezen uit tal van verschillende kleuren en het materiaal vervolgens zelf aanbrengen. Kies een product dat geschikt voor u ondervloer is en ga direct aan de slag. Vaak staat er aangegeven wat u per vierkante meter aan materiaal nodig heeft. Bereken op basis daarvan wat het kost en tref de nodige voorbereidingen. Om vloercoating aan te brengen heeft u ook gereedschap nodig. Denk aan kwasten, rollers, emmers en een spaan. Voor de hygiƫne is het daarnaast raadzaam handschoenen te gebruiken. Vervolgens kunt u volgens een gebruiksaanwijzing aan de slag met het aanbrengen van vloercoating.

Vloercoating door een professional

Wilt u vloercoating zo strak mogelijk aanbrengen en het liefst in de juiste kleur? Dan kunt u zich het best door een specialist laten adviseren. Op basis van dit advies kunt u vervolgens vakmensen inschakelen om met uw vloercoating aan de slag te gaan. Wanneer u vloercoating door een professional laat aanbrengen weet u zeker dat de juiste materialen worden gekozen en uw vloercoating glad wordt aangebracht. Gaat het verkeerd? Dan wordt uw vloercoating opnieuw aangebracht. Ontstaat er schade door het gebruik van verkeerd materiaal of blijkt uw coating zeer broos? Ook in dat soort gevallen zal een vakman u achteraf te hulp schieten. Stuk voor stuk belangrijke redenen om voor een specialist te kiezen en uw vloercoating niet zelf aan te brengen.