Wil je zelf een muurtje bouwen, voor bijvoorbeeld een nieuwe stenen schuurtje of een aanbouw? Veiligheid en stevigheid zijn dan de belangrijkste zaken waar je tijdens het bouwen rekening mee moet houden. Dit start allemaal met een goede fundering. Het doel van een fundering is vooral om te voorkomen dat deze verzakt tijdens of na een strenge vorst in de winter. Bovendien zorgt een goede ondergrond voor extra stabiliteit, dus het is zeker niet onbelangrijk om goed na te denken over het storten van de fundering. Hiervoor geldt dat een zandbodem de meeste stabiliteit biedt, maar ook met andere ondergronden is het prima mogelijk om een fundering aan te leggen.
Eerste stap: berekenen
De eerste stap naar een fundering bestaat uit het berekenen van de benodigde grootte. Aangezien dit een ingewikkeld proces is, is het het verstandigst om hierbij hulp in te schakelen van een specialist. Dit is namelijk afhankelijk van wat er op de fundering komt te staan, welke materialen je wilt gaan gebruiken etc. Door te beginnen met een goed uitgedachte berekening bespaar je een hoop gedoe. Na de berekening kun je de fundering in principe zelf storten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het uit te besteden.
Stappenplan en betonpomp
In dit filmpje wordt je eenvoudig wegwijs gemaakt in het storten van een betonfundering. Voor een makkelijke, snelle én veilige aanpak heb je zeker een betonpomp nodig. Met een betonpomp kan je namelijk effectief beton van de molen naar de uiteindelijke bestemming verplaatsen. Een betonpomp huren kan bijvoorbeeld bij betonpompbedrijf Gebr. van Antwerpen tegen voordelige prijzen. Bovendien beschikken zij over een modern pompenpark met grote én kleine betonpompen en kunnen zij je van advies voorzien.
Hopelijk ben je nu voorzien van alle nodige informatie en voorbeelden voor het storten van een fundering. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!